Halvtid i herrtvåan

Då var det dags att summera höstens herrtvåa och ladda inför den spännande vårsäsongen. Att innebandykartan skulle ritas om i länet stod klart så fort Västerås IB kastade in handduken från superligan och förflyttade sig ner i division 2. Helt plötsligt blev Surahammars IBF länets högst rankade lag och även Malmabergsspelarna blev över en natt heta villebråd i Schlagerbaren när kungarna abdikerat.Utgången hittills i länet är ganska väntad nu när vi sitter med halvtidsfacit i hand men vi ska inte glömma att det är mycket tack vare Pettersbergs och Skultunas kalla fötter som VIB-U just nu leder herrtvåan och inte herrtrean. Jag kan tänka mig att det suckas bittert i många omklädningsrum i länet just nu eftersom att man nog inte hade räknat med detta under sommarens alla mil i spåret.

Men vi börjar i botten med plats 11-6.

11:a plats  Knäppmora AIK

Jag tippade: 11:a

Inte helt oväntat så ligger försäsongens stryklag nummer ett på en sistaplats i serien. Man inledde serien på ett av oss andra ganska förväntat vis men hade för några veckor sen ett dödsryck som renderade i poängtapp för Arboga och en minst sagt pinsam förlust för Forsby. Tränarduon fick i samråd med styrelsen inför Forsbymatchen avgå vilket föranledde den plötsliga formuppgången men i sista omgången innan vilan så tog Kungsör oss tillbaka till Sverigespelen när man demolerade Knäppmora totalt med 15-5. Jag hade tippat Knäppmora sist och får nog hålla hårt i det tipset. Jag tror inte att de klarar av att vända detta.

Bäst hittills: Bygdens golden boy Dennis Andersson som fortsätter att leverera

10:e plats Råby BK

Jag tippade: 9:a

En godkänd tippning av ett Råby som inledde säsongen som ett söndertrasat lag utan varken fart eller självförtroende. Laget hade inte moralen eller orken att vinna de tätare matcherna och allt eftersom förlusterna kom så vände sig ilskan mot tränaren som till slut fick vika sig och lämna. Nu tränas laget av eldsjälen Janne Envall igen och man har lyckats värva ihop en mycket potent samling spelare nu inför vårsäsongen. Råby kommer nu troligen att ta en del poäng i sina vårmatcher och jag skulle tippa att de kommer att slå lag som Forsby, Arboga och Ramnäs för att till slut landa på en lite tryggare placering än den de ligger på just nu. Dock så är fler av spelarna de har värvat ganska osäkra kort som har många prioriteringar på sin lista vilket kan betyda att Råby inte alltid kommer att kunna spela med bästa lag. Men att laget kommer att klara sig kvar tvivlar jag inte en sekund på.

Bäst hittills: Forwardskometen Mikael Lindberg som bara verkar ha ett läge i matcherna oavsett tidpunkt och ställning, Råby ska n0g vara glada att han har starka band till föreningen för annars hade nog även han varit förlorad nu.

9:a plats Forsby FF

Jag tippade: 6:a

Något av höstens flopp måste nog Forsby FF vara, laget som alltid blandar och ger varje säsong har hittills mest bara bjudit oss på bottennapp. Jag trodde att de skulle kunna vara med och tampas med topplagen betydligt bättre än vad de hittills har gjort och när man på hemmaplan förlorade mot Knäppmora så var det ridå för laget den här säsongen. Forsby är nog det enda laget som Knäppmora möjligen skulle kunna gå om och på så vis skulle då Forsby åka ur serien, något som var helt otänkbart inför säsongen men övriga lag har rustat under hösten och Forsbys enda räddning är att de spelare som underpresterat hittills tar sig i kragen och börjar prestera. Att ha samlat ihop 74 utvisningsminuter hittills är inga smickrande siffror och det kan inte enbart vara domarnas fel att man har dessa. Laget har material för att vara med i mitten av serien (minst) så nu är det bara att ge allt, annars kommer Knäppmora vinna returen i Skinnsberg och gå om i tabellen. Då vankas det derbyn mot Kung Karls och Boboll nästa år och det tror jag inte att många spelare i Forsby vill.

Bäst hittills: Tobias Ferm som har en påse salta pinnar som kropp men som skjuter pisksnabba dragskott och ständigt oroar motståndarförsvaret. Räkna med att se mera av honom i vår.

8:e plats Ramnäs IBK

Jag tippade: 7:a

Ramnäs som värvade friskt under sommaren har väl inte heller presterat så mycket i årets serie. Det var nog tur för dem att de har värvat som de har för annars hade man nog legat i botten av tabellen. Laget inledde serien på bästa möjliga sätt genom att kryssa borta mot starka Kungsör men efter det så har det varit tunt med toppmatcher. Man lyckades dock sabba lite för Rönnby SK när man tvingade dem till övertid i Kristiansborgshallen men den senaste förlusten mot Råby visar nog mest att resultatet i Rönnbymatchen troligen var frukten av underskattning ifrån Rönnbyspelarna med än en topprestation av de egna spelarna. Till Ramnäs försvar så kan det nämnas att de har haft det tungt med skador och sjukdomar under senhösten och då ibland haft svårt att spela ihop laget på träningarna. Nu är det bara två spelare uppsatta på skadelistan och första matchen i januari mot Kungsör kan bli en nagelbitare.

Bäst hittills: Kim Näslund som fått jobba i lite i bakvattnet av de mera kända namnen men som levererat i de flesta matcher. Att han dessutom fintade upp Nylonstrumpan i Rönnby på läktaren gör honom till en kandidat till höstens lag.

Plats 7: IFK Arboga IBK

Jag tippade: 10:a

En riktig flopptippning av mig som föll i Arbogatränarens fälla, han valde att matcha laget sparsamt mot seriemotstånd på försäsongen och vaggade in oss i falska tankar om att Arboga var ett gäng knattar och hockeylirare som inte kunde lira innebandy. Så fel var det och Arboga kunde i början av serien överraska flera lag med sitt intensiva kontringsspel och med en förstafemma som troligen inte skulle göra bort sig i en högre serie. När sedan motståndarna läst sin läxa så blev det svårare för laget att överraska och det syntes väl då att man ifrån ledarhåll i Arboga inte riktigt hade en plan B. Laget har haft det ordentligt tungt på senhösten och 6-6 mot Knäppmora får nog ses som den största besvikelsen. Att man sedan har en förstafemma som ligger bakom i stort sett allt i poängväg framåt vittnar om att man inte riktigt har material för en högre placering just nu. Men Arboga är ett lag att räkna med i framtiden då man har en stark juniorverksamhet och vad jag har sett en bra organisation bakom. Här har vi nog ett topplag inom något år och kanske till och med ett lag för division ett.

Bäst hittills: Mårten Svedlund som är lagets kapten och nav, en grovjobbare med bra glöd i munlädret som är en pest för motståndarförsvaret. Hans tyngd och kondition gör att han sällan går förlorande ur en närkamp.

#8 Svedlund i matchen VIB-U - IFK Arboga

Plats 6: Kungsörs IBK

Jag tippade: 5:a

Jag kan ju erkänna att jag hade dålig koll på Kungsör inför säsongen och hade svårt att förstå varför laget skulle vara mera topptippat än vad det var (många tippade dem som seriesegrare). Laget åkte ur tvåan (nuvarande ettan) förra året och lag som gör det brukar inte vara bättre än mittenlagen i serien under. Laget har de senaste åren tappat flera tongivande spelare och kvar står man med en kapten (Magnus Cederberg) som troligen kommer att få en gata uppkallad efter sig i Kungsör (förhoppningsvis inte den som går tvärs genom centrum och där man hittar sveriges otrevligaste pizzeria). Laget har haft en rejäl skopa oflyt i många av matcherna man förlorat och det har nog slitit en hel del på moralen i laget. Det man lätt kan glömma är att Kungsör är enda laget i serien som mäktat med att slå draken VIB-U och det på bortaplan. Visserligen så spelade VIB-U fortfarande med en ganska naiv laguppställning då men vi som såg matchen kan nog instämma i att Kungsör den dagen även hade kunnat spöa ett mera namnkunnigt lag också. Det stora frågan just nu är lagkapten Magnus Cederbergs vara eller icke vara i truppen då Örebro SK i allsvenskan rycker i honom. För Kungsör så är nog ändå loppet om seriesegern körd och man kommer inte åka ur serien som det ser ut just nu så det är väl vilket som om han spelar eller inte med laget i vår.

Bäst hittills: Redan nämnde Magnus Cederberg som har varit outstanding i laget och visat att han definitivt är en av seriens absolut bästa spelare.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *