Det snickars fortfarande på trupperna i tvåan (Del 4)

Det är dags att snabbkika lite på två nykomlingar i serien. Det ena laget är Knäppmora IBK och det andra är Kungsörs IBK.

Knäppmora IBK kom tvåa i herrfyran förra året efter en stabil säsong där unga stjärnskottet Dennis Andersson firade många triumfer på planen. Han stod själv nästan för 25% av poängen i laget och de är imponerande av en så pass ung kille.

På värvarfronten har det varit tyst ifrån Knäppmora, troligen har Ramnäs knutit åt sig många av de spelare som Knäppmora ville ha. Man hade nog hoppats lite på att Norrbys Daniel Georgsson skulle återanslutit efter några års exil i storstaden men han valde spel i Rönnby SK. Ett problem man har haft i Knäppmora är att knyt till sig en ny tränare. Det sista som ryktades var att en var på ingång men inget är ännu bekräftat ifrån Skinnskatteberg. Mycket kan hända men det ser ut som Knäppmora kan bli ”The Fish” i serien i år.

Kungsörs IBK blev i våras degraderade till spel i länsserien för första gången på många många år. Inför förra säsongen så tappade man flera tongivande spelare och utgången var inte helt oväntad. Att laget ska ta klivet upp igen ser även det mörkt ut då man tappat betydligt fler spelare än man värvat. Det stora nyförvärvet är toppmålvakten Daniel ”Kson” Karlsson ifrån Forsby som kommer ifrån en tung säsong där han ofta fick lira andrafiol. Han satsar nu på revansch och gissa om han kommer att vara laddad när det närmar sig KAK-derby mot Forsby i vinter. Det kommer pulsera om hans rosa hjälm den 26:e november när man tar emot Forsby i sporthallen.

Daniel "Kson" Karlsson

Ny tränare för laget blir Kenneth ”Kensa” Pettersson som förra säsongen tränade IFK Arboga som vann herrfyran och gick upp i nya herrtvåan. På förlustsidan så är det framförallt jättetalangen Albin Frödin som kommer saknas. Han har valt att spel med Surahammars IBF och karriärmässigt var det nog ett bra val. En annan avgörande sak är att se om Magnus Cederberg stannar i laget, han har redan signat för en trettonde säsong men flera lag ifrån högre serier drar fortfarande i den bländande teknikern. Hans medverkan avgör nog om vi hittar Kungsör på den övre eller nedre halvan när vi summerar serien i vår.

Kvar att beta av är Rönnby SK, där får ni hålla er till tåls några dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *