Det snickras fortfarande på trupperna i tvåan (Del 2)

Tänkte beta av de lag som kanske inte rosat marknaden under silly sesaon.

VIB-U fick sent om sider en friplast i serien efter det att Aros drog sig ur. Det har dock varit väldigt tyst ifrån deras sida.

Man har dock värvat en ny tränare som troligen också blir seriens klart yngsta tränare.

Han heter Simon Söderström och kommer ifrån Gävle. Enligt IDA så är han född -90 och har även domarlicens. Kan ju behövas för att tygla hetsporrana i VIB-U.

I övrigt så har det varit väldigt tyst ifrån deras sida.

IFK Arboga har inte heller de satsat så hårt på nyförvärven. Man har fått tränaren Thomas Myrberg som tidigare tränat Forsby och Norrby bland annat. Man har även värvat veteranmålvakten Thomas Åhlander även kallad Ollie the Goalie. Troligen förlitar man sig på att Mårten Svedlund fortsätter att producera. Ett roligt initiativ av Arboga är att man har konsulterat Rönnby IBK:s guldtränare Johan Kökeritz som ska utbilda ledarna i föreningen.

Johan Kökeritz (Foto: Kenneth Strignérus)

Även IBK Hallsta har varit lugna, Norrby IK gick in i den föreningen och då man själva inte hade ett a-lag i IBK Hallsta så blev det Norrbys herrlag. Här räknar man nog spelarförlusterna mer än värvningarna. Man har förlorat Robert Rohlin till Malmaberg, Michell Göranssson går nog till VIB eller Råby och tränaren Mikael Kvist slutar. Troligen så återvänder dock Niklas Eklund ifrån Norge och Tillsammans med Henrik Aho så kan de nog se till att göra Hallsta till ett topplag.

Forsby har värvat Mikael Tasala ifrån Köping Boboll och Janne Ojala ifrån Köpings IBF. Här säger rykterna att Tusenbrodern Jonas ”Silen” Eriksson ifrån Örebro har tränat med laget och det vore en hyfsad förstärkning.

Mikael Tasala skalar tass med Forsbys sportchef Anders Ljung (Foto ifrån Forsbys hemsida)

Köping har mest koncentrerat sig på att värva en ny tränare och lyckades med det när man värvade Hannu Laakso. Man har även knytit till sig Stefan Andersson ifrån Forsby som var på väg redan i julas men en litet bråk mellan föreningarna gjorde att han enbart kunnat träna med Köping tills nu. Stefan har varit en stor poängproducent så han kan bli en stor tillgång till Köping som även hoppas att Alexander Jaskas kropp ska hålla för mer än en match i år.

2 reaktioner till “Det snickras fortfarande på trupperna i tvåan (Del 2)”

  1. Hetsporrar, inte hela laget menar du ;)!! Finns alltid några i varje lag och ja vi har några som är sånna 🙂 Kan iaf säga att de börjar arta sej i Vib-u, truppen kommer ut om ca 7-14 dagar.

  2. Kul att du tagit initiativet att skriva en blogg!
    Stor eloge till dig.

    Vad gäller VIB U kan jag inte delge dig så mycket information. Vi avvaktar inom klubben i väntan på att vi som förening klart och tydligt vet vad som kommer hända och vilka personer som är involverade. Men oroa dig inte, VIB U är här för att kriga 🙂

    Kul att du fått nys på mig, och ja, nog bör jag bli seriens yngste tränare…….Så vill du veta mer så hör av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *