Det snickras fortfarande på trupperna i tvåan (Del 1)

Informationen man får är något bristfällig men jag ska försöka mig på en sammanställning av nuläget vad det gäller värvningar/förluster för lagen i västmanlandstvåan.

Först ut är Per-Ols, Råby och Ramnäs

Per-Ols är en ny bekanskap för många då laget består av(ännu) en sammanslagning av några Fagerstalag och Skogs om jag fattat det rätt. Målet var att få tränings och matchtider i Fagerstahallen så Klackbergshallen nog har gjort sitt som innebandyarena nu. Jag minns när man började spela innebandy på nittiotalet, då var Per-Ols BOIS en riktigt svår nöt att knäcka. Man hade dragskottskungen Nicklas Karlsson, U-19 liraren Jonas (Svensson?) och målvakten Jojje som alla gjorde det surt för oss västeråslag. Nu är det istället st0mmen ifrån Skogsgymnastiken som utgör laget. På värvarfronten så är nog det största namnet tränaren Patrik Israelsson som tränat en del lag runt om i regionen och senast VIB. Att få in lite nya lungor kan göra susen för laget då de ibland har känts lite oengagerade när man spelat emot dem.

Patrik Israelsson

De stora namnen på värvarlistan bland spelarna måste nog vara Eric Hulth och även en nytänd Daniel Hjelm kan vara nog så bra.

På förlustsidan så har något ojämne målvakten Mats Karlsson kritat för IBK Aston, han ersätts av Patrik Engzell och Isak Björlestrand. Inga målvakter jag har någon större kunskap om.

Råby BK har det varit tyst om sedan säsongsslutet, då man även slutat att uppdatera sin informationskanal utåt så har det varit svårt att få någon överblick i hur arbetet med deras trupp går. Jag har förstått det som att de har haft problem att hitta en tränare och då även fått problem att värva spelare, Norrbys tränare Mikael Kvist har fått en förfrågan men tackade nej sedan dess har man dock värvat rutinerade Mikael Eriksson som tränat flera lag runt om i Västerås/Hallstahammar.  Spelarna Daniel ”Kaka” Karlsson och Andres Thunell har även tränat med VIB under sommaren i hopp om att nypa en tröja där. Det ser dock ut som iaf Thunell vänder tillbaka till Råby nu.

Thunell i Råbytröjan

På ingång är även Michell Göransson ifrån Norrby, även ”Miche” har tränat med VIB under sommaren men han kommer nog troligen synas i den röda tröjan även han i vinter. Detta är ett mycket bra nyförvärv då Miche med sin teknik och rivighet troligen kommer passa in perfekt i Råbytruppen. På gång in är också Thomas Jeppsson ifrån Pettersberg som nog inte är så sugen på att möta FC Europa och andra lag i vinter. På förlustkontot så har Kristoffer ”Cocker” Pettersson lämnat Råby för spel i Tillberga. Cocker lyckades väl aldrig fullt ut i Råby och hoppas nu på en nytändning i Tillberga.

Ramnäs her inte heller de legat på latsidan under våren utan har värvat friskt. Efter en säsong som bjöd på både toppar och bottennapp så har man i Ramnäs jobbat för att få ihop en något stabilare trupp än föregående säsong. Största namnet är nog utan tvekan Tom Schöblom ifrån Aros IK, Tomsie har ju alltid placerat sig högt i skytteligatoppen år efter år och kommer nog att kunna bli en matchvinnare även i höst. Då han bor i Sura och tröttnat på att pendla så var nog valet inte såsvårt. Kan tänka mig att Ramnäs egna Juan Laporta, mr Söderbäck inte behövde tjata sig trött för att värva Tom.

Tom Schöblom i Aroströjan

En annan uppseendeväckande förstärkning är också Råbys slitvarg Claudio Colmet som valt att spela i Kättinghallen i vinter. Troligen kommer nog Ramnäs trupp förstärkas under hösten av Suraspelare som ej platsar så Ramnäs kan bli farliga i år.

Sniffandet på föreningarnas hemsidor fortsätter och inom kort presenteras några lag till.