Helgen som var i herrtvåan

Det blev tillslut en skrällfri helg även om Knäppmora nog retades lite med de självsäkra VIB-lirarna i första perioden. De tre topplagen drygade ut sin (överlägsna) ledning och i botten så ser det nu ut att bli ett tvålagsrace mellan Forsby och Knäppmora.

Köpings IBF – Forsby FF 6-3

En ganska väntad Köpingsvinst även om den satt långt inne tydligen, inför en hyfsat stor publik så spelades enligt många en av de tråkigaste matcherna i år där avgörandet kom på Forsbys misstag. Båda lagen valde att spela oerhört defensivt precis som sist de möttes men även denna gången så var Köping det starkare laget. Inför matchen sa Köpings sportchef ”Mike” följande om nyförvärvet Joakim Turunen från IBK Hallsta: ”vi förväntar oss inga underverk. Han är ung, kommer till ett nytt lag och en ny miljö, så vår främsta prioritet är att Joakim ska trivas hos oss och utvecklas personligen.”. Joakim svarade med att göra 1 mål och 3 assist, man kan inte annat än förundras.

Ramnäs IBK – IBK Hallsta 8-5

Avstår kommentar då jag deltog i detta. Lite trist att en match av derbykaraktär inte drar mer folk än den gjorde.

Västerås IBF Ungdom – Knäppmora AIK 16-4

Ett ganska väntat resultat där Knäppmora dock stod emot bra i den första perioden. VIB:s något mer kompletta trupp vägde dock tillslut för mycket och man kunde ganska komfortabelt glida från. Noterbart från matchen är att den först renderade i flest kommentarsinlägg i föregående inlägg och att Christian Mattsson ännu inte rikrigt har levererat i sin nygamla miljö. Troligen är det väl ganska svårt att tända till i såna här matcher och vi kommer förhoppningsvis se mera utav nummer 91 i den något svårare matcherna. Härnäst väntar en småsvår bortamatch för VIB i Fagersta mot Per-Ols, det är en av de matcherna jag  har flaggat som potentiella minor som VIB kan åka på. Per-Ols är det lag förutom Kungsör som skakat VIB mest den här säsongen och VIB kom undan i den senaste matchen mot PeO med blotta förskräckelsen.

Råby BK – Kungsörs IBK 8-7 s.d

En på förhand svårtippad match som verkar ha svängt friskt. Kungsör inledde sin vana trogen som ett topplag men blev allt eftersom matchen led ett mer modest innebandylag. Dett avar andra matchen i rad man leder med minst 3-0 för att sedan släppa ifatt motståndarna sakta men säkert. Det ligger nog en hel del psykologi i det där just nu och man kan inte annat än tycka lite synd om Kungsör som verkligen inte har nånting gratis den här säsongen. Råby är i och med segern uppe på säkrare mark och behöver nog inte längre oroa sig över att åka ur serien. Man har dessutom som tidigare nämnts förstärkt truppen avsevärt och kommer nog att avsluta säsongen med en ok sjundeplats.

Rönnby SK – Per-Ols IBF 10-6

Den här matchen hade jag äran att se på plats i Kristiansborgshallen och kan då ge ett mer utförligt repotage. Jag ändrade hallen vid ställningen 1-1 och just då kändes PeO som det klart hetare laget. Man hade bra fart i anfallsspelet och framförallt Jimmie Sandberg var stekhet med sin rappa fötter. PeO tar också ledningen med 2-1 precis innan periodvilan med ett av de snyggaste målen jag sett det här året. Målskytten var Samuel Jansson och passningsläggare/anfallsarkitekt var som vanligt Nestor Granquist. Rönnby kändes i det här läget verkligen uddlösa och Jani Kaski som visserligen gjort 1-1 målet hade oväntat svårt att få sina skott på mål då PeO-spelarna mycket förtjänstfullt täckte alla skott och Mats Karlsson i målet hade en sån där dag när man tar allt.

Inför andra perioden så syntes Rönnby vara mer taggade men det verkade inte bita på PeO. Jimmie Sandberg lyckas med en liten knuff på sin back och får ett friläge som han förvaltar snyggt till 3-1 och Rönnby hamnar i obalans. Två onödiga tvåor senare gör att Peo får spela 5 mot 3 och här kändes det som att matchen kunde avgöras. Man gör också 4-1 ganska snabbt men sedan känns det som att hela Rönnbylaget började inse allvaret och höjde sig ett snäpp. Plötsligt började Nylonstrumpan™ att rädda bollarna och hela laget började slita från försvar till anfall. Man fick det psykologiska 2-4 direkt efter utvisningarna när Björn ”Ovie” Larsson får ladda från kanten, sedan gör man i tät följd 3-4 och 4-4 och man kan börja ana ett klassiskt ras från PeO.

Inför sista perioden kändes det på stämningen i hallen att man bara väntade på att Rönnby skulle dra ifrån och efter 2 minuter gör powerforwarden Daniel Löf troligen sitt livs mål när han lyckas med två ”läktarfinter” och sedan smäller upp bollen i kryllan, hatten av för den prestationen av en kille som mer är känd för att göra mål från straffområdet iklädd brottartrikå och med blomkålsöron. Efter detta så får Rönnby några enkla mål och kan dra ifrån och avgöra matchen.

Som vanligt har Rönnby filmat matchen och alla Rönnbymål kan ses här nedan (för oss som vill se fler mål så kommer här en önskan om att herr Brav i Rönnby även lägger till motståndarmålen, jag vet att ni valt att ej göra detta då ni bara vill visa era mål och att det tar längre tid att skapa en sådan film men nu har jag iaf önskat det):

En annan notering från matchen var att Nylonstrumpan™ i Rönnby försökte få över sitt smeknamn till en spelare i PeO som han ansåg föll lite väl enkelt, det Nylonstrumpan™  inte förstår är att hans smeknamn inte kan bytas eller förflyttas hur som helst. Det krävs att den som döpte honom dvs ”Honken” i Arboga går med på den traden. Med tanke på hur smeknamnet kom till så har jag svårt att se Honken gå med på detta.

2 reaktioner till “Helgen som var i herrtvåan”