Herrtvåan drar igång igen

Eftersom division två består av en hel del landslagsspelare (iaf en) så har man nu haft två veckors uppehåll precis som bloggen (Även vi på landslagsuppdrag). Nu är det dock dags att dra på sig sina svettiga Stabil-dojjor och linda om sin körvklubba för nu väntar fem hela omgångar innan tomten kommer.

FC Europa – IBK Köping

Redan ikväll har vi ännu en upplevd seriefinal när serieledarna IBK Köping åker till Wenströmskas suddgummiplan för att spela mot uppstickarna FC Europa som ligger på en fin tredjeplats efter fem spelade omgångar. Jag vet att följande ord kommer rendera i en del drama i kommentarsfältet men jag har en känsla av att detta kommer bli en ganska ojämn tillställning. FC lär inte göra en Pettersberg och vika sig totalt men en jämn match ser jag omöjligen att det kan bli. Lägg där till att seriens enda landslagsspelare ej spelar för FC medan Köping som vanligt spelar med sin fulla styrka. Det som talar för FC är att Wenströmska är den landets mest svårspelade hall och att få till något organiserat skönspel. Matchstarten är 19:00 och alla som inte har egen träning eller ett svårnattat barn bör infinna sig i hallen. Ernesto har lovat fria drickor och tilltugg i kommentarsfältet (eller läste jag fel?)

Tips: 4-10

Återkommer med tippningar av övriga matcher senare.

14 reaktioner till “Herrtvåan drar igång igen”

1. Förresten så tippa du väldigt mkt fel 🙂 det är jävligt jämt kan jag säga 🙂

Förresten varför sämsta golvet ?

2. FC Europa-Ibk Köping 1-10
    Europa hänger med i två perioder då de är jämnt.. Köping gör heller inga jätte perioder… i sista höjer köping sig. Och vinner tämligen enkelt…

3. Det var en otroligt jämn tillställning i både första och andra period.
    Som Daniel nämnde så är det svårt att spela på Wenströmska och det är nästan skandal att våga kalla det för en hall 🙂
    Det stod endast 0-1 till Köping efter första perioden och det var faktiskt otroligt jämnt.
    Köping har ett bra försvar som det är riktigt svårt att ta sig igenom och inte nog med det så har dom en stabil målvakt. Målet gjordes på typiskt Köpings manér….skott utifrån.

Andra perioden var lika jämn och FC kvitterade efter dryga minuten via Martin Edlund.
    1-1 efter 01.10 spelade i andra.
    Det höll sig i nästan 4 minuter då FC tappar markering och Köping skottar utifrån. Misstag 2.
    Det dröjer till den 16:e minuten då Köping ökar på sin ledning till 3-1 och även där skott utifrån. Misstag 3.
    modet är ändå på topp i FC och vid periodvila pratar man om att fortsätta kriga och spela säkrare.
    Köping gör dock mål efter bara 00.55 spelade i tredje och luften går ur FC.
    Man börjar göra tjuvrusningar, klantiga passningar, klagar på domarna (som faktiskt inte höll måttet alls idag, men det gynnade varken FC eller Köping) och tappar huvet helt.

Jag personligen anser att siffrorna inte speglar matchen, men tycker ändå Köping vinner rättvist och det är bara att gratulera serieledarna till en mycket bra genomförd match.

Det finns en hel del man kan ta med sig från den här matchen och det bådar gott inför returen i Köping.
    Vi saknade dock en viktig kugge i Alexander Milovanovic som fick för sig att kolla på fjoll sporten hockey och reste till USA för det. Fjollsport för att man har massor av skydd och knappt får röra varandra. Jag vet, nu kommer ni storma mig med kommentarer för det 😉
    FC spelade bra och vi har mer att ge. Kan nog även vara läge att skicka ett gäng spelare ut i spåret för att förbättra orken 🙂
    Köping tog oss på konditionen och det var det ingen som helst tvekan om.

Det där med fri dricka och tilltugg missade jag faktiskt Daniel, men jag hoppas iaf att publiken fick en spännande match att titta på….iaf första och andra perioden.

Nu när innebandyn är igång igen, så förväntar jag mig mer aktivitet här på sidan. Jag har ju annars inget spännande att läsa på kvällarna 🙂

Väl mött och tack Köping för en bra match!

ps:Öijvall, du är skyldig mig en julklapp:ds

4. Spelar det nån roll om d är jämt i 2 perioder om man ändå loosar med 1-10??
    Slakt skulle ja säga för en match är 60 min inte 40!!!

5. Läktaren > Vi har hört det där förut om lag som förlorar eller spelar jämnt mot oss…..att antingen gör man sin sämsta match i historien, eller så var det en domarskandal och en massa andra bra ursäkter. Inget nytt där!
    Men jag är nöjd med våran insats i period 1 och 2, sen tappar vi allt.
    tycker inte Köping höjde sig alls i jämförelse med övrigaperioder, men ett FC som slutade spela pga lite för många mål.
    Varje krona har 2 sidor.

Daniel, varit o kollat på någon match alls i år? 🙂

6. Turunen :Vi gör inte vår bästa match ändå vinner vi med 1-10. Hyfsat starkt

jo de går väll att summera matchen så typ. föratt jag vet fortförande inte riktigt vad jag ska säga om den egentligen. jag såg hela matchen men ville gå efter två perioder. sen i tredje då fick jag se mål iaf