IBK Hallsta – Rönnby SK

Begav mig ut i snålblåsten för att kika matchen Hallsta – Rönnby under kvällen och passar på att skriva några ord om drabbningen. Det märktes redan från början att det var många slitna huvuden i Rönnby efter tuff matchning i helgen medan Hallsta såg riktigt inspirerade ut till en början i kvällens match i Nibblehallen. Men om jag inte minns fel så tog väl Rönnby ledningen med 1-0 och inte Hallsta som matchprotokollet säger. Hallsta kunde dock kvittera snyggt i power play och överlag så hade Hallsta riktigt bra rull när man spelade i numerärt överläge. Redan efter en period så kändes det dock som att Rönnby skulle ta detta på kondition då Hallstalaget brände oerhört mycket energi i fel lägen och man såg hur de sakta men säkert tacklades av i sin intensitet. Rönnby däremot trummade på i nån slags halvfart som blev vinnande då man mycket tack vare en bättre målvakt hela tiden kunde se till att ligga steget före Hallsta. Tilläggas kan att Hallstas målvakt inte var dålig utan han stod för en hel del spektakulära räddningar men det var en sån där kväll när allt gick Rönnbys väg.

Dock så var vi några som trodde på ett nytt ras efter att Rönnby började tappa sin 4-1 ledning och Hallstakillarna såg helt plötsligt ut att ha hur mycket spring i benen som helst, dock så verkar just detta vara det största problemet i årets upplaga av Hallsta. Man varvar högintensiva perioder av matchen med att spela så lojt att man nästan undrar om de egentligen vill vara med. Det enda undantaget är Tommie Saarenpää som spelar som om han mellan matcherna sitter inspärrad på Kumla och endast under dessa 60 minuter får springa och gruffas hur mycket han vill. Han sista insats i matchen kan man ju diskutera, från min vinkel såg straffet (frislag som efter 5 sekunder uppgraderades till 2-minuter för hårt spel) lite för snällt ut, det såg ut som han hade ett enda mål och det var inte att vinna boll i den närkampen. Men jag satt 30 meter från situationen så vi får lita på domarens bedömning.

Mellan dessa brinn brinn så bjöd han också på en del innebandygodis där framförallt hans skott från kanten upp i bortre var innebandygodis på hög nivå, i Rönnby så var det den kortaste av dem alla som stod för det bästa nämligen Joakim Landell som visade Hallstapubliken hur ett krysskott ska sitta. Två gånger om dessutom. Han var även på väg att få en guldstjärna i min bok då han fick ta emot mycket stryk och ibland missfördelade domslut utan att klaga ett dugg tills dess att han sa något till den ena domaren som renderade i två minuter för protest efter att det egna laget fått en utvisning med sig.

För Hallsta ser det allt mörkare ut, jag fick frågan på läktaren om jag tror det finns sämre lag i serien eller om Hallsta riskerar att åka ut. Jag anser att det finns sämre lag och med den trupp Hallsta har så borde man kunna vinna lite matcher i den här serien. Men det krävs nog att man iaf sliter mer än fem minuter per period och att de spelare som har en hel del rutin lyckas lugna ner de mera hetlevrade spelarna när det går tungt för laget.

För Rönnbys del så vilar man nu på en andraplats i serien, det ska nog dock mest ses som ett vikariat då man har en match mer spelad än övriga lag i toppen. Troligen passerar nog Tillberga dem i helgen och möjligen ett lag till.