Juniorallsvenskan vecka 42

I söndags spelades ett Juniorallsvenskaderby av ”el classico” karaktär när MIK mötte Sura.
På grund av dubbelbokning i K-borg spelades matchen i föga spel- och publikvänliga
Wennströmska. Den så gott som fullsatta läktaren fick se en jämn och tuff tillställning där
Surahammar till slut drog det längsta strået och vann med 2-4.

Redan i matchinledningen visade Sura att man var det för dagen något hetare laget när
Andreas Wahlgren krigar in 0-1 i 4:e matchminuten. Några minuter senare var det dags
för Macke Hjelm att göra ett snarlikt mål. Resterande delen av 1:a perioden blir ganska
händelselös fram till 20:00:00:10 då MIK har en boll inne. Men målet godkändes, helt
riktigt, inte av domarparet.

4,57 in på 2:a perioden bjuder Hirvo JR på dagens läckerbit när han i hörnet snurrar upp
MIK-försvaret och via köksvägen hittar in med 0-3 målet. Men MIK krigar på och tar sig några
minuter senare åter in i matchen igen genom en strumprullare av Danne Öryd. Trots att MIK
åker på en 5:a går slutet av perioden till de röda. Den här perioden har MIK matchuret på sin
sida när Kevin Holmberg via ett rappt backhandskott reducerar till 2-3 med endast 3 sekunder
kvar att spela.

MIK kommer in till sista perioden med go i laget och skapar en hel del vassa chanser men det
är hela tiden stolpe-ut. Istället drar en övertänd Långsten på sig en något hårt dömd 2:a som
Hirvonen skickligt utnyttjar till 2-4. MIK trycker visserligen på bra i slutet på matchen men Sura
spelar ett skickligt försvarsspel och reder ut stormen.

Det var en match mellan två jämna lag där Sura lyckades med sin game plan och dessutom hade
en del stolpe-in. Man kan nu, inför ett stundande 3 veckors speluppehåll, stoltseras som gruppetta
med tre raka segrar. Lyckas man vinna sina nästa två matcher mot 3:e placerade Axbergs IF och
4:an Storvreta så ser det ljust ut för vidare avancemang. För MIK Västerås är det inte helt kört men
det krävs definitivt vinster i alla återstående matcher + att några andra resultat går deras väg.

VIB hade den här omgången ett tufft bortamöte mot Sirius. Slutsiffrorna skrevs till 9-1 i en match
där VIB aldrig var nära att rå på de blå-svarta.