Köping IS Herrar Div 2

    Bakom tangenterna
Alexander Jaska, lite allt-i-allo i föreningen.

Förra året kom ni i serien? Vad har ni får mål i år?
Vi kom tvåa i division 3 Västmanland trots noll förluster, vilket bör vara ganska unikt. Det var två otroligt roliga matcher mot seriesegrande Sala som bägge slutade oavgjort. Målsättningen i år är än så länge ganska oklar. Just nu är vi 13 utespelare efter skador och avhopp så vi har det lite tufft på spelarfronten och har väl än så länge inte hunnit tänka så jättemycket på vad vi tänker sikta på i år. Efter att vi förlorat mot Lokomotiv Avesta i första träningsmatchen så lär vi knappast behöva kliva in i serien som favoriter i alla fall.

Hur ser truppen ut?
Som sagt är vi 13 tillgängliga utespelare plus två målvakter. Men vi är vana med det och vi får nästan alltid ihop två femmor till träningarna och jag är imponerad över hur pass väl vi faktiskt bedriver passen med så lite folk.

Har ni tappat några? Vilka är nya?
Adrian Norgren har slutat, Jocke Barck har tappat motivationen och Samuel Karlsson är i dagsläget långtidsskadad. In i laget har vi fått John Barck och Jimmy Bladh, vilka är två nyförvärv vi är mycket nöjda med.

Vem kommer att träna laget och hur ser ut med träningsmatcher, vilka matcher kommer ni att lira eller har lirat? Hur har det gått isf? Cup?
Jag antar att vi är det enda laget i serien som inte har någon tränare. Samtidigt är vi nog det i särklass äldsta laget så jag tror att vi kommer kunna lösa det på ett bra sätt ändå. Jag drar i en del tåtar och så försöker jag ta hjälp så mycket det går där det behövs. På träningsmatchfronten så förlorade vi smått pinsamt mot Lokomotiv Avesta i första matchen. Finns ingenting att skylla på mer än att vi gjorde en otroligt usel insats. Men ser man till fjolårets träningsmatcher där vi nästan skämde ut oss i Sverigespelen så är vi inte oroliga. Vi visade under säsongen att vi är ganska bra och jag hoppas att så kommer bli fallet den här gången med. På lördag möter vi Teknologerna från Uppsala och sen har vi vår egna turnering som kommer att spelas i Kungsör helgen 8-10 september.

Om ni skulle gå upp till Herrar Div 1, har ni organisation och spelarmaterial för det?
Haha, skulle vi gå upp i ettan så har vi en hel del att fundera på organisationsmässigt. Dock tror jag att föreningen hade gått in och hjälpt oss ganska ordentligt om det skulle bli verklighet. Nu sköter vi innebandyspelare ekonomin helt själva och jobbar in varenda krona som behövs för att få runt en säsong.

Vilket lag tycker du var jobbigast att möta förra året? Varför?
För vår del så vore det sinnessjukt att svara något annat än Sala Silverstaden såklart.

Vilket lag har stått för årets värvning i Herrar Div 2? Utveckla gärna varför du tycker så?
Jag tycker väl att det är vi själva som gjort den vassaste värvningen när vi får in en kille som gjort tio säsonger som ordinarie i SSL och det ganska nyligen dessutom.

Vilket lag i serien är det lag som du skulle vilja ge ett fairplaypris till? Varför?
Svårt att svara på när man inte mött så många av lagen på många år. Jag tycker att Tillbergas ledare alltid brukar jobba för en god stämning och verkar brinna för att alla ska med i sin förening, så jag får väl skicka utmärkelsen dit.

Vilket lag tror du kommer att överraska mest i år? Varför tror du så?
Arboga kommer bli sylvassa tror jag. Nu är smågrabbarna tillräckligt gamla och mogna för att utmana i toppen av den här serien. Skulle nog vara lite komiskt att jämföra deras snittålder med vår, haha!

Hur tror du årets serie är mot förra årets serie, bättre eller sämre. Utveckla gärna hur du tänker.
Jag tror att vi kommer få se något liknande, det vill säga en brutalt jämn övre halva. Det gäller nog bara att försöka kravla sig in som topp 4 och sen kan precis vad som helst hända. Känns som den mest svårtippade säsongen i division 2 på grymt länge.

Västmanlands vinnare kommer att få möta vinnaren i Örebro. Hur står sig vår serie mot deras?
Vår serie har nog en betydligt större bredd men jag tror att det avgörande kvalet mellan Örebrovinnaren och Västmanlandsvinnaren kan gå hur som helst när det väl är dags för det.

Hur tippar du sluttabellen? 1:a till 11:a
Jag har ju spärrat mig själv på Svenska Spel efter att ha kollat spelhistoriken och insett att jag hade bommat runt 30 kuponger i rad, så jag är nog inte rätt person att försöka ge mig på ett sluttips egentligen, men jag gör väl ett försök.

 1. IBK Köping
 2. Per Ols IBF
 3. IFK Arboga
 4. Köpings IS
 5. Tillberga IK
 6. FC Europa
 7. Sala Silverstaden IBK
 8. Kungsörs IBK
 9. Västerås IBS
 10. IBK Sala
 11. Knäppmora

  Lag 1 – lag 4 kommer att spela slutspel. Vem står som vinnare av slutspelet?
  Omöjligt att säga. Det lag som förbereder sig bäst träningsmässigt.

  Vem vinner poängligan?
  Jag vet faktiskt inte. Tycker poängligor bara är käbbel. Förstå vilken lagsport innebandy skulle vara om man plockade bort all individuell poängräkning.

  Vem vinner busligan?
  Efter att Jimmy Bladh brutalt crosscheckat in en Avestaspelare rakt in i målburen i lördags så ligger han nog bra till. Nädå, skämt å sido så lär det väl bli nån hetlevrad lirare i nåt Västeråslag gissar jag.

  Seriens bästa domare?
  Jag tycker att domarnivån har blivit mycket bättre än vad den var för några år sedan. Nu går det för det mesta att resonera med dem som skipar rättvisan under matcherna, vilket inte var fallet förut. Jag tycker att Roger Nilsson är riktigt vass – känns nästan som att han är med och spelar själv när han dömer. Även Tomas Karlsson är duktig. Men som sagt, det finns många domare som håller bra klass numera.

Tack för din medverkan!
Tack själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *