Lillån IBK Ung – Herrar Div 2

Hej

Här kommer mina svar!

/Henning Lillån IBK Ung

Förra året kom ni 4:a i serien, vad har ni får mål i år ?
Målet är det att kvala in till nya Div.2, ett tufft mål men vi hoppas kunna klara det.

Hur ser truppen ut ? Har ni tappat några ? Vilka är nya ?
Vi tappar ett gäng spelare som slutade nu när de tagit studenten och mönstrat/skaffat jobb, sedan är det några av de ”äldre” som valt att byta lag. Naturligt när vår trupp ständigt föryngras som en del i hur ett ungdomslag ska fungera. Vi har dessutom 6-7 killar som numera är uppflyttade till a-lagstruppen, superkul och en del av det vi vill med Akademin men de gör att deras fokus inte ligger på Div 2 iår för dem.  Vi har inför säsongen fått in 3 killar ifrån KFUM – Axel Rutström, Martin Rönnklint och Oskar Wettéus. Alla med erfarenhet ifrån KFUMs Div 1-äventyr förra året. Vi är väldigt glada att de valde att komma till oss i Akademin. Oskar och Martin är födda 1999 och Axel 2000.

Dessutom har vi ett gäng yngre killar födda 01 som kommer in i Akademin ifrån egna led samt ifrån Hovstas 01 gäng som tyvärr lades ner. På sikt tror och hoppas vi de killarna kan spela i Div2, kanske redan iår!

Vem kommer att träna laget och hur ser ut med träningsmatcher, vilka matcher kommer ni att lira eller har lirat? Hur har det gått isf? Cup ?
I dagsläget är det jag (Henning) som tränar, sedan kommer det till lagledare och lite assisterande som presenteras när vi närmar oss start. Eftersom Akademin är uppdelad i 3 serier på en trupp krävs en dynamisk organisation där ett gäng ledare delar på uppgiften att utveckla alla spelare.       Försäsongen blir några träningsmatcher och cup.

Om ni skulle gå upp till Herrar Div 1 har ni organisation och spelarmaterial för det ?
Lillån har en stor ungdomsverksamhet där det ständigt kommer upp nya talanger. Ibland har vi dessutom turen att spelare inför gymnasiet väljer att spela och utvecklas i vår Akademi vilket ger oss en trygg återväxt. Såklart blir det en utmaning om vårt representationslag ligger i Div 1 som de gör i dagsläget, men jag är övertygad om att Anton och Christer vill föra upp laget så snabbt som möjligt till högre serier där föreningen hör hemma!

Vilket lag tycker du var jobbigast att möta förra året ? Varför?
Pålsboda/Åsbro är lag som spelar på ett sätt vi inte föredrar att spela innebandy på, därför blir det ofta inge vidare slutresultat för oss.

Vilket lag har stått för årets värvning i Herrar Div 2 ? Utveckla gärna varför du tycker så?
FBC skulle jag säga när de signade Christoffer som coach och satte ett samarbetsavtal med ÖSK, han har rutin av att vinna fast han är ung och tror han kan få det laget till att bli mer konsekventa och ÖSK har kanske Sveriges bästa 01-lag med en rad spännande spelare. Kollar jag på spelare och ser IBF ”Ungdom” är det såklart imponerande med spelare med flera säsonger i allsvenskan och andra höga serier. Men det är ju snarare degradering inom egna led som ligger bakom detta.

Vilket lag i serien är det lag som du skulle vilja ge ett fairplay pris till? Varför?
Förra årets IBF Örebro tyckte jag fokuserade på att spela innebandy och inte något annat i de matcher jag såg och när vi mötte dem. Men nu är nästan alla spelare och ledare ifrån det laget borta så låter det vara osagt inför denna säsongen.

Vilket lag tror du kommer att överraska mest i år? Varför tror du så?
Wadköping fick en orättvis placering på slutet och kan med de nya spelarna ifrån IBF förmodligen få en mer framskjuten placering. De har duktiga spelare sedan innan och tror med bredden och ny tränare blir det ett bättre år för dem.

Hur tror du årets serie är mot förra årets serie, bättre eller sämre. Utveckla gärna hur du tänker.
Serien är helt klart tuffare iår med Kumla som fick behålla sitt lag ifrån Div1, KFUM kommer med ifrån Div1 och IBF Örebro Ungdom fylls på med spelare som alla kanske inte borde kallas ungdomar men som tillhör deras bredare SSL-trupp plus sina duktiga 00/01 killar. Dessutom finns Wasahus, WSK Lindesberg som fast de tappat 2-3 skickliga spelare och sin duktiga tränare ändå alltid är att räkna med, FBC som har duktiga Christoffer Tjärnlund som coach iår och många erkänt duktiga Div2 lirare.

Örebros vinnare kommer att få möta vinnaren i Västmanland. Hur står sig vår serie mot deras ?
Tror nog att Kumla, IBF(Om de kör med de äldre spelarna) och kanske FBC skulle vinna ett kval mot Västmanlands bästa lag. De två första är jag helt övertygade om kommer slåss mot varandra om kvalplatsen mot Västmanland.

Hur tippar du sluttabellen ? 1:a till 11:a
Jävig top5 utan inbördes ordning är Lillån IBK Ungdom, Kumla, IBF H2(Beror dock på vilka som spelar där), IBK Wasahus, FBC Örebro. Resten låter jag experterna reda ut 🙂

Lag 1 – lag 4 kommer att spela slutspel, Vem står som vinnare av slutspelet
Ingen kommentar.

Vem vinner poängligan ?
Ingen kommentar.

Vem vinner busligan ?
Ingen kommentar.

Seriens bästa domare ? Alla.

Tack för dina svar 😉
Tack själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *