Söndagens matcher

Division två herrar

Ramnäs IBK – Forsby FF 8-5

En match med mycket måsten över sig då båda lagen var i stort poängbehov, förhandstipset ifrån mig var att Ramnäs skulle ta hem det med 9-5 så det var inte så långt borta (En missad straff i slutet sumpade mitt tips). Ramnäs känns starkare än Forsby för tillfället även om jag tror att Forsby kommer att ställa till det inom kort för flera lag i serien efter en ganska lång startsträcka. Om inte annat så möter de obesegrade Köpings IBF i ett hyfsat hett derby på söndag (kan man tro på annat än fullsatt i KB-hallen?). I Ramnäs så verkar det som omröstningsledaren Joakim Kalén är på gång igen efter operationen och han stod för tre poäng i matchen.  För Ramnäs väntar svåra IBK Hallsta nästa helg i Nibbehallen, frågan är om Ramnäs tar en andra vinst där?

Köpings IBF – IBK Hallsta 6-4

Hade tippat 6-8 så man kan ju säga att det var rätt till hälften iaf. Köping fortsätter att imponera och jag ska tydligen fortsätta nederlagstippa dem för då vinner de sina matcher. Hallsta hade tydligen uppträtt något oinspirerat under matchen och stundtals inte bjudit på så mycket motstånd mot ett Köpingslag som just nu spelar som i trans. Att herrarna Aho/Eklund lämnar en match med endast en pinne var hör ju inte till vanligheterna. Hade inte tippat Köping så högt i serien då de tappade två viktiga spelare inför säsongen men kollektivet kryddat med stekheta Kristoffer Nilsson och Kristoffer Salin har verkligen visat att det är en lagsport vi sysslar med. Nästa helg så väntar ett nytt tufft KAK-derby mot Forsby för Köping. Jag har en vecka på mig att fundera om jag ska hjälpa eller stjälpa Köping beroende på vad jag tippar tydligen.

Division 1 herrar

Sala Silverstaden – Bollnäs 14-13

Jag följde matchens första period innan jag och ”Nylonstrumpan” åkte och käkade Kinabuffe (tack Restaurangchansen) då var ställningen 3-8 efter en period och det var nog inte mycket som talade för att Sala skulle vinna den här bottenstriden. Egentligen var det nog ingen som trodde det förens matchen var över då Sala med mindre än sju minuter kvar att spela låg under med 5 mål (7-12) innan årets vändning började utspela sig för de personer som letat sig ner till sporthallen för lite svettbandy. Men ett mål nästan varje minut så lyckades Sala med endast tre sekunder kvar av matchen att kvittera. (sa någon dramatik?) och i sudden kunde sedan Salas egna Usain Bolt Joakim Wallen stänka in seriemålet. Jag antar att veckans träningar för båda lagen kommer att gå åt till att finslipa försvarsspelat.